actueel
missie
organisatie
terecht
cmw penning
vernindingen
archief
contact
 
2004 2003 20022001 2000
Clara Meijer-Wichmann Penning 2002
voor Rebecca Gomperts & Gunilla Kleiverda

Op dinsdagavond 10 december 2002 heeft de Liga, in samenwerking met het Clara Wichmann Instituut, in de Agnietenkapel van de Universiteit van Amsterdam de CMW-Penning uitgereikt aan Rebecca Gomperts & Gunilla Kleiverda. Bij deze gelegenheid heeft Cees Flinterman, hoogleraar rechten van de mens aan de Universiteit Utrecht en lid van het toezichthoudend comité voor het VN vrouwenverdrag, een inleiding gehouden over het VN vrouwenverdrag.
Aan Rebecca Gomperts (1966) en Gunilla Kleiverda (1955) is de CMW-Penning toegekend vanwege hun diepgewortelde persoonlijke verbondenheid met het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen én de oorspronkelijke wijze waarop zij dit recht, zowel inhoudelijk als praktisch, tot onderwerp van hun dagelijkse inspanningen hebben gemaakt.
Van de uitreiking van de penning, de gehouden inleiding en de daarop volgende discussie is een uitgebreid verslag gemaakt.
In TERECHT van februari 2003 is aandacht aan de penninguitreiking geschonken met het interview van Niels Chistern 'Wichmannpenning voor Rebecca Gomperts en Gunilla Kleirverda', en het artikel van Rudolf de Jong "Baas in eigen buik is een mensenrecht".