actueel
missie
organisatie
terecht
cmw penning
vernindingen
archief
contact
 

nummer 76

nummer 75

nummer 74
nummer 73
nummer 72
nummer 71
nummer 70

Terecht is een tijdschrift dat wordt uitgegeven door de Liga van de Rechten van de Mens. De redactie van Terecht bestaat uit hoofdredacteur Ruth Hopkins, adviseur en vaste columnist prof. Cees Hamelink en fotograaf Ingrid de Groot. Daarnaast dragen wisselende auteurs bij aan de totstandkoming van het blad.

Terecht is het enige journalistieke medium in Nederland dat mensenrechten in Nederland als aandachtsgebied heeft.
Hoewel de blik meer dan eens over de grens valt als mensenrechten ter discussie staan, zijn er genoeg ontwikkelingen binnen de landsgrenzen die eveneens aandacht en analyse behoeven. Kunnen asielzoekers een beroep doen op mensenrechten of is dat alleen weggelegd voor ingezetenen?

Hoe mensenrechtelijk verantwoord zijn de geïntroduceerde terrorisme maatregelen? Welke beperkingen van onze burgerrechten vinden we nog acceptabel als samenleving?
Hoewel het bloed niet over straat stroomt en opposanten niet in strafkampen belanden, is er wel degelijk een kritisch forum voor discussie nodig.

Terecht biedt een podium voor opinie, analyse en berichtgeving over mensenrechten als een binnenlands product, over mensenrechtelijke kwesties die dichtbij, om de hoek, gebeuren. Het is belangrijk bij een zo breed mogelijke doelgroep het bewustzijn over mensenrechten te stimuleren.

Terecht beoogt bij te dragen aan begrip voor het concept mensenrechten als een waarde die een ieder aangaat en die niet alleen als maatstaf dient voor het beoordelen van buitenlandse ontwikkelingen.