Bijeenkomsten

Bijeenkomsten

De Liga werkt aan het opzetten van Mensenrechtencafés.

De eerste hiervan zal plaatsvinden op 18 oktober 2023 in De Pletterij in Haarlem. Penning ontvanger Renske Leijten zal hier ook aanwezig zijn. Lees meer over dit evenement en meld je aan via de website van De Pletterij.

Doelgroep zijn in eerste instantie jongeren die zijn verbonden aan opleidingen met een sociaal, economisch, bestuurlijk of juridisch karakter.
In 2022/2023 zullen deze met name zijn gericht op het thema ‘herstel van recht en vertrouwen’, gekoppeld aan de uitreiking van de Clara Meijer-Wichmann Penning. De Liga heeft daarin de rol juridische procedures en overheidsbeleid te vertalen naar jonge mensen zodat deze zien wat het voor hen persoonlijk betekent. En hoe zij zichzelf daarmee kunnen bezighouden.

Er wordt gewerkt aan een format voor deze Mensenrechtencafés, met achtergrondmateriaal voor organisatoren en ideeën voor werkvormen en voor sprekers

De Liga zoekt voor de Mensenrechtencafés contact met docenten en studentenverenigingen. Stuur een bericht aan info@ligarechtenvandemens.nl

In de toekomst komen er ook Mensenrechtencafés voor andere in maatschappelijke kwesties geïnteresseerden. Mensenrechten in de psychiatrische zorg is een mogelijk tweede onderwerp.